Jul, spa, nyår och jobbstart snart!

Det har vart fullt upp på ledigheten så inte hunnit skriva så mycket. Kortfattat var jul väldigt mysig, den firades i Båstad med mina svärföräldrar och min mamma. Mysigt! Men nästa jul ska jag för första gången förmodligen fira i Alingsås med min pappa och hans sida av släkten där. Har inte träffat min släkt på hundra år så det är ju dags kan man tycka!
 
Efter jul så hade jag och Iva en väldigt mysig spa-dag, Martina hade gratiskuponger för frukost på posthotellet som vi fick så vi startade med hotellfrukost innan det var dags att åka till Hotell Arken för en halvdag med spa! Om det är något jag abbsolut älskar så är det hotellfrukost! Frukost på helgen är typ det bästa jag vet! Ta massa tid på sig, äta gott och bara slappa i soffan - grymt!
 
Hotell Arkens spa var okej, vi gav det 3 poäng av 5. Det var vackert, massa olika saker men det som drog ner betyget rejält var: 
1. EXTREMT trångt omklädningsrum som gjorde att alla trängdes och knödde med varandra - kaos. Inte trevligt.
2. Peelingen, bodylotion med mera var inte ordentligt (eller alls) påfyllt. Vi var första gruppen den dagen hur  kan man inte ha personal som tar en runda innan man öppnar och kollar så allt finns? Extremt oproffsigt och så typiskt Sverige, klantig icke serviceminded personal överallt. Blir pinsamt tycker jag när det är ett dyrt och påkostat spa och så struntar man i sådana detaljer
3. Nyckeln gick inte att ha runt foten utan man fick antingen ha den i fickan på badrocken eller i sin lilla korg med handduk och mugg. Detta gjorde att nycklar försvann HELA tiden då alla ständigt tog fel korg eller baddrock, kaos.
 
Aja, skönt var det ändå! Efteråt avslutade vi med en fantastisk lunch på Grill Grotesque, en gryta med torsk, röding, salsiccia, musslor, potatis och jordärtskocka, MUMS!
Jag i det trånga omklädningsrummet.
 

Nyår firades hemma hos Kajsa och Bradley där vi åt och drack gott och sedan släpade oss hem så vi var hemma vid 3 på natten. Ringde taxi och kom fram tillslut men taxijäveln kom aldrig och ringde inte upp heller vilket den skulle så vi fick ta spårvagnen. Mailat ett förbannat kärring-mail till Taxi Göteborg. Tur att spårvagnen gick. Uscj vad jag ogillar dålig eller utebliven service!
Lockade håret på nyår och hade förra årets svarta spetsklänning då jag inte kunde hitta den jag skulle haft i år, den är fortfarande borta...:(
 

På onsdag är den underbara ledigheten slut och mitt nya jobb som chefassistent på Volvo börjar. Nervös och ångestfylld. Spelar liksom ingen roll om jag gillar jobbet eller inte, jag får alltid ångest efter ledighet. Vet inte varför men blir stressad och ledsen typ. Dock ska det bli sjukt spännande att få jobba på Volvo och att allt sker på engelska! Var svårt att hänga med och skriva protokoll på mötena på Samhall ibland trots att det var på svenska, nu ska jag alltså göra samma sak fast möten om teknik på engelska! AH! Manpower ger mig en engelskakurs dock med lite mer affärsengelska, det känns skönt. Jag är ju duktig på engelska men det är skillnad att sitta på en pub och tjöta och att skriva proffsiga protokoll...Oavsett är jag peppad men ändå ledsen att ledigheten är över. Min dröm är nog att bara bli rik (typ lotto eller nåt) och sedan jobba med projekt eller starta eget och jobba med projekt när man känner för det på egna villkor :D Känns så sjukt ibland att man ska jobba 8-17 varje dag resten av livet (eller ja fram tills pension vilket lär bli när man är 75 snarare än 65...). Men måste säga att jag är väldigt stolt över mig själv att jag kammade hem det här jobbet på Volvo - en otrolig möjlighet, kommer lära mig massa och snyggt att ha på CV:et!
 
Sista lediga dagarna ska jag dega så mycket jag bara orkar. Sen är de väl dags att ta sig samman och börja träna igen, har ju fortfarande hälsporre så får egentligen bara simma och cykla enligt läkaren. Jag simmade ju ett år men höll på att kräkas av alla äckel som simmar och spottar och fräser i vattnet, vissa till och med snyter sig i vattnet! SÅ ÄCKLIGT! I duschen stod en tjej och rakade muffen vid bubbelpoolen satt en och filade fötterna, alltså bara massa luffare och skabb! Det var helt enkelt bara att lägga ner, klarar inte sånt. Cykling däremot är absolut ett alternativ, även funderat på Friskis och Svettis eller kickboxning när jag väl får träna igen! Vill känna mig pigg och stark med bättre kondition, vikten skiter jag i.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: