Saker som stör mig

Läst för många peppiga, glada bloggar och det håller ju inte i längden med massa käcka människor och överdriven glädje - eller hur? Hehe, nej men ville ta upp lite typiska saker som stör skiten ur mig helt enkelt och anledningen (förutom alla: jag-är-så-glad-så-jag-skiter-på-mig-bloggar) var en unge som rusade omkring och skrek på Hemköp - inte okej eftersom föräldrarna inte sa till ungen ens.
 
Detta är inte i någon speciell ordning! Det är alltså saker som irriterar mig så inte självklara saker/folk som jag hatar då som: mördare, våldtäksmän, pedofiler, djurplågare osv - det är ju givet. Nej, mer vardagssaker som får mig att TAPPA DET.
 1. Människor som luktar svett på spårvagnen eller bussen. VARFÖR? På morgonen redan, hur f*n luktar man då i slutet av dagen? Det värsta är att det händer sjukt ofta. Tyvärr.
 2. Män som brer ut sina ben på spårvagnen eller bussen - så stor pung har du inte - om du har det: UPPSÖK LÄKARE NU!
 3. När människor smaskar, tuggar med öppen mun, gräver runt med tandpetare med vidöppen mun och rapar ute bland folk. Bonnläpp - håll dig hemma, tänker jag.
 4. Männsikor som tror sig vara förmer än andra när de inte är det. De har bara fått för sig att de vet och kan mer än alla andra fast det inte är sant. Calm the fuck down stupid!
 5. Människor som ställer dumma frågor och aldrig funderar eller tänker efter lite säjlv först INNAN de ställer sina dumma frågor. Sluta genast.
 6. Människor som ska envisas med att störa trots att de ser att man är upptagen."Nej men ojsan, jag sitter ju bara i ett asviktigt samtal just nu men VARSÅGOD och stig på och stör vettja!"
 7. Som nämnt ovan - ungar som gastar (vilket i sig är förståeligt) med slappa mysföräldrar som inte säger till utan tycker att just deras unge är så jävla fantastisk. Hen är inte fantastisk, hen jävlas just nu och får oss andra att vilja begå självmord.
 8. Människor som inte förstår vilken sida man ska gå på i Nordstan (eller rulltrappor eller andra ställen) utan envisas med att gå tvärtemot alla andra vilket resulterar i att rytmen förstörs, alla börjar gå in i varandra helt okontrollerat och stressnivåerna spränger taket.
 9. Män som kliar och drar sig i skrevet och sedan tar samma vidriga hand och håller sig i ett räcke på spårvagnen eller bussen. Om inte detta beteende upphör känner jag mig tvingad att börja gräva runt i mitt skrev och hålla i mig överallt.
 10. Vuxna människor som kommer och tigger cig på krogen (som inte är hemlösa eller tiggare då). Sluta genast, har du råd med bärs har du råd med cig. Har du inte råd med cig, sluta rök eller stanna hemma.
 11. Folk som gäspar och hostar utan att hålla för munnen. Sjukligt ofräscht.
 12. Jag avslutar med en sista punkt som nästan är värst: människor som inte tar av sig sin ryggsäck på spårvagnen eller bussen så att de står och slår i folks huvuden hela jäkla tiden. Så fort de vänder sig så flyger ryggsäcken in i någons ansikte. ÅÅÅÅÅÅÅH vad dumt det är!
Ni förstår nog precis som jag att jag skulle kunna fortsätta prata om detta i evigheters-evigheter MEN nu måste jag kolla senaste avsnittet av Americas Next Top model och American Horror Story.
Ni får gärna bidra med mer saker i kommentarerna :)
Absolut skitful och sinnessjuk gammal bild på mig från gymnasiet HAHA!
 

Fucking hälsporre, shopping och hemsida

Jaha, jag har fått hälsporre av alla saker! Vill ni veta vad det är så finns det mer info här: http://www.1177.se/Skane/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Halsporre/?ar=True

I alla fall gör det svinigt ont, endast inlägg och "bra" skor (vad det nu är) hjälper men trots att man köper inlägg o bra skor kan det ändå ta upp till nästan 2 år att bli av med det. :( Ska testa inlägg så får vi se...Suck!

Idag shoppade jag som en tok på lunchrasten och på nätet. :D Bland annat go stickad tröja, ny väska och nagellack. Woho! Livsfarligt att ha kontor mitt i Nordstan när lönen kommer. Lönen gav mig för övrigt en chock! EN positiv chock dock. Trots att jag varit sjuk 4 dagar fick jag ut den bästa lönen jag någonsin haft i mitt 26-åriga liv. Känns först och främst AWESOME men sen kommer jag på ett den sista lönen får jag 25 januari och sen är det slut för att vikariatet går ut i december. MEN jag tänker ju skaffa fler sjyssta jobb om man säger så. Finns säkert många som inte tycker min lön är speciellt hög kanske men jag tycker det var najs!

 

Idag har jag suttit och knåpat klart på en hemsida om mig själv som jag kanske tänker använda som CV helt enkelt i framtiden. Problemet är att som det är nu så betalar jag inget så då har man inget eget domännamn tyvärr (vilket ser tattigt ut) och det finns lite reklam på hemsidan och det vill jag inte ha! Nu till den stora frågan som någon kanske kan hjälpa mig med?

-Om jag vill flytta hela hemsidan (för just dem är för dyra) hur fanken gör jag då? Jag har ju jobbat fram den via en mall så har ju ingen sinnessjuk kodning eller nåt?

- Vad finns det för bra sidor där man kan ha eget domännamn, typ: fridalundh.se eller nåt och som inte är så dyra?

 Här är sidan som den ser ut nu: http://fridailundh.wix.com/fridalundh

Prag i mitt hjärta

Varje morgon när jag kommer in i entrén för att ta hissen upp till kontoret så möts jag av en doft som luktar Prag. Det är svårt att förklara men det luktar liksom instängt hus, stad och någonting annat som inte går att beskriva men som är en doft man möts av i just Prag. Eftersom detta sker nästan varje dag drabbas jag ofta av svår abstinens och nostalgi och jag känner verkligen att det snart är dags att åka till Prag, annars får jag panik! Världens bästa stad där världens bästa morsa (min) är född vilket har gjort att jag varit där fler gånger än vad jag kan minnas.
 
Ni som aldrig varit där (än) skäms och skärp er! Ni MÅSTE åka dit. Staden har allt och lite till.
 
Sevärdheter:
Prag är en väldigt vacker, gammal stad med massa saker att se. Alla vackra hus är nästan tillräckligt! Gamla Stan är ett måste, otroligt mysigt och fullt med marknad, affärer, restauranger och så klart Prags kända klocka (http://sv.metapedia.org/wiki/Den_astronomiska_klockan_i_Prag). Är du där under våren/påsk så är det stor marknad och man kan köpa god korv och skinka med bröd överallt och så klart öl. Under vintern samma sak men då även varmt vin som är vansinnigt gott! De judiska kvarteren är också sevärda med sin historia, i stan finns vackra stora parker (den bästa har en linbana som tar dig upp till toppen), shopping på avenyn med mera med mera. Det finns hur mycket som helst. Museer finns det gott om och som sagt - hur mycket som helst, googla! Glöm inte att gå på Karlsbron med all marknad och live-band, gå upp mot slottet från Lillsidan eller bara ta en spårvagn och åk vart som helst!
 
Uteliv:
Finns massa här med! Förutom alla grymma pubar och krogar så finns det massa nattklubbar, jazzklubbar och numer cocktailbarer. Största klubben är Karlovy Lazne som är 5 våningar med olika musik på varje våning.
 
Mat och dryck:
Mycket kött äter man här, mustiga grytor, stekar, schnitzel, gulasch och så vidare med antingen potatis- eller brödknödel till (det är de vanligaste, finns annat med). Stekt ost är det bästa som finns så passa på att vräka i er det. Annars älskar jag en grej de gör, nämligen blandar olika kött som exempelvis skinka-på skinkan smält ost och på osten nötkött. Så sjukt gott!
Öl är ju givetvis det man dricker här, gillar du inte öl eller inte brukar dricka det så får du faktiskt lära dig och sluta vara så töntig. Lär dig dricka öl innan du åker hit och njut sedan av deras fantastiska ölkultur, för här dricker man öl jämt. Den bästa varianten som de flesta restauranger har om man frågar är när de blandar en ljus lager med en mörkare öl - sagolikt!
 
Shopping:
Finns det gott om, inte lika billigt som allt annat men något för alla smaker och plånbokar finns det! Köpcentrum kan du verkligen fynda i! Sist köpte jag två ursnygga klänningar för ca 70 svenska kronor - ett kap!
 
Priser:
Billigt. Allt är billigt. Flyg, hotell, mat och dryck. Du kan känna dig som en kung när du är där och du behöver inte snåla.
 
Så vad väntar ni på? Åk dit! Jag måste dit illa kvickt men vill gärna att det ska vara vår - då är det som bäst!
 
Härlig terrass där man kan dricka drinkar, ingången från en gata nedanför.
"Lilla Venedig" :)
Utsikt från slottet, dit upp måste ni!
I Prag kryllar det av band som spelar överallt, alla gatumusikanter är jäkligt duktiga dessutom! Här på en påskmarknad i Gamla Stan.
Den makalöst goda skinkan på en marknad.
Uppe vid slottet.
Utsikt igen! Suddigt längst bort i vänstra hörnet ser man ett torn, tv-tornet - åk upp dit längst upp och titta på utsikten ät eller drick sedan på deras restaurang uppe i tornet! Ligger lite off men tar inte lång tid med spårvagn, restaurangen är lite dyr + inträde till tornet men värt utsikten!
Vacker kyrka (dem finns det gott om!) i Gamla Stan.