Efter första veckan på jobbet

Jag är faktiskt helt slut efter första veckan (en å en halv egentligen) på nya jobbet. Man kan tro att chefs- och sektionsassistent är enkelt och att man typ bara skriver protokoll men nej. Detta är det mest utmanande jobb jag haft hittills men jag lär mig också otroligt mycket!
En del av de otroligt många arbetsuppgifterna jag har är:
-Skriva protokoll (på engelska)
-Ansvara för min chefs kalender så att inga möten krockar osv (sjukt svårt eftersom han är på möten flera gånger om dagen hela tiden jämt)
-Ansvara för alla tidsrapporter, se till så att de stämmer mot budget och att alla rapoorterar i tid
-Alla inköp för hela sektion beställer jag
-Hyrbilar, körkortsutbildningar ansvarar jag för plus avdelningsbilen
-Bokar chefens resor vilket innebär att först göra en reseplan, sedan boka, efter resan göra en reseräkning och en uppföljning. Går igenom allas (hela sektionens) reseplaner och godkänna dessa och sedan även gå igenom och se så allas reseräkningar stämmer (typ att momsen är medräknad och står på rätt plats, och att allt är rätt räknat osv)
-skriva ut en massa rapporter varje vecka
-Lägga blanket orders och följa upp dessa vilket jag inte ens kan förklara typ
 
Osv osv osv.(Ovan var ca en tredjedel av det jag gör om ens.)
 
Det som är mest utmanande är att lära sig alla nya datasystem (eller snarare komma ihåg allt), att varje grej har så många steg och moment och att komma ihåg att många saker måste göras på EXAKT rätt dag och datum annars blir budgeten fuckad.
 
Jag har haft fantastisk upplärning och antecknat som en dåre men kan ändå inte låta bli att vara nervös över att jag ska köra solo från och med måndag. Trevliga kollegor dock och en otroligt ödmjuk och snäll chef som sätter hölgsta prio på att hjälpa mig. "Behöver du hjälp så skriv till (vi använder ett chatprogram för att slippa skicka mail hela tiden) mig eller hojta till när du ser mig så kommer du få högsta prioritet med en gång". Känns väldigt tryggt plus att jag har 6 andra assistenter på området som kan hjälpa mig. Vi är 150 pers i "min" byggnad och 5 assistenter i samma hus. De andra två sitter i två andra hus. Volvo området i Lundby är gigantiskt! Tar rätt så lång tid till där jag sitter från att man kommit in genom porten till Volvo, så en nätt liten promenad blir det varje dag :)
 
Hade gärna visat mitt fina skrivbord och min fina plats men det är absolut förbjudet att fotografera så snart man är innanför porten på grund av sekretessen. Jag sitter i ett öppet kontorslandskap fast lite avskärmad vilket är skönt. Föredrar eget rum som jag hade på Samhall där man kunde stänga dörren om sitt kontor. Å andra sidan kommer folk på Volvo att hela tiden gå förbi mig med frågor, reseräkningar och annat så då hade dörren ändå inte kunnat va stängd om jag hade någon. 
 
Det känns bra men utmanande och jag hoppas att jag ska klara av det och inte stressa för mycket. Känns inte som jag har så mycket fritid nu men igår var iaf jag och Johan med och firade Andreas födelsedag på Basqu (?) och Sticky Fingers, vilket var kul. Vi var dock hemma tidigt, typ halv tolv, mest för att jag var så trött från jobbet så jag höll på att somna inne på klubben. Idag ska jag inte göra någonting men imorgon ska jag till Bellevue marknad med Martina, ska bli kul!
 
Nästa vecka kommer jag nog vara helt slut men ska i alla fall träffa Ronja på fredag och dricka öl på någon vansinnig krog på Hisingen. Förväntar mig vansinne.:)
 
Smått tveksam min hos Andreas på förfesten igår :)

Bebishysteri och hysteri över lag

Är extremt stressad och uppe i varv över nya jobbet. Kommer jobba över väldigt mycket nästa vecka för att ens ha en chans att hinna lära mig allt (tack gode gud att min företrädare är så gullig och hjälper mig så). Det är svårare än vad jag trodde men även mer spännande än vad jag trodde. Rolig nyhet är att jag förmodligen kommer få vara med i after work gruppen, passar ju mig bra ;) Onårbar på minst en vecka som sagt sen får vi hoppas att det lättar. Nedan är ett gammal inlägg jag skrev men glömde publicera. 
 
Det där med att vara gravid och vänta sitt första barn...en extremt ytlig bekant (känner inte varandra) till mig är heeelt hysterisk, allt ska kollas upp i minsta detalj, panikar om allt - vad ska man använda för att torka bebisens rumpa? Vilka material ska man ha på sovkläderna med mera, med mera. Lyckan eller glädjen liksom överskuggas av paniken att allt måste vara exakt rätt och allt ska vara perfekt. Jag blir oerhört stressad av henne minst sagt. Samma med kosten - GI sista veckorna verkar ju rätt sjukt tycker jag och allt för att inte gå upp för mycket i vikt...!? 
 
Jag har alltid tyckt att honsmammor och hysteriska gravida förtsföderskor är motbjudande, hoppas att jag aldrig blir sån (om det någonsin blir aktuellt)!!! Det ligger dock inte i mina natur överhuvudtaget att vara hysterisk över sådana saker så hoppas att jag inte ballar ur om jag blir gravid....Tyvärr ligger det ju dock i min natur att bli stressad och hysterisk över de allra minsta saker så vem vet...Jag förstår att det är mycket man vill kolla upp och det är exalterande och överväldigande första gången,men ja...ni fattar, det är alltså det där fullkomligt hysteriska beteendet som man dessutom prackar på alla andra som jag inte pallar.
 
En annan sak som jag tycker är konstig (kommer trampa MÅNGA på tårna här) när man ska lägga upp sina gravidmagar på facebook varför måste man sitta i underkläder då? Haha, fattar verkligen inte den grejen! Typ Blondinbella står i trosor och bh på massa av gravidbilderna, alltså....man kan ju ha tröja och byxor och dra upp tröjan liksom? Sett många som gör det och man ser ju ändå magen (för antar att det är den man vill visa upp...?) sen kan man ju ta fina bilder med underkläder om man vill för privatbruk...? Hehe jaja, lite förvirrade tankar efter att ha sett den bekanta balla ur fullständigt på Facebook. Jösses. De flesta har ju vart betyyydligt lugnare under graviditet nummmer två och även i uppfostran av barn nummer två. Man inser väl att man varken kan eller behöver vara perfekt. Njut av graviditeten och dina cravings istället för att vara hysterisk ör väl min tanke. Men vad vet jag, jag kanske kommer bli helt störd med...fattar ju att det är nytt och spännande och osäkert första gången men ja...det finns ju dom som inte flippar med liksom...
 

Jul, spa, nyår och jobbstart snart!

Det har vart fullt upp på ledigheten så inte hunnit skriva så mycket. Kortfattat var jul väldigt mysig, den firades i Båstad med mina svärföräldrar och min mamma. Mysigt! Men nästa jul ska jag för första gången förmodligen fira i Alingsås med min pappa och hans sida av släkten där. Har inte träffat min släkt på hundra år så det är ju dags kan man tycka!
 
Efter jul så hade jag och Iva en väldigt mysig spa-dag, Martina hade gratiskuponger för frukost på posthotellet som vi fick så vi startade med hotellfrukost innan det var dags att åka till Hotell Arken för en halvdag med spa! Om det är något jag abbsolut älskar så är det hotellfrukost! Frukost på helgen är typ det bästa jag vet! Ta massa tid på sig, äta gott och bara slappa i soffan - grymt!
 
Hotell Arkens spa var okej, vi gav det 3 poäng av 5. Det var vackert, massa olika saker men det som drog ner betyget rejält var: 
1. EXTREMT trångt omklädningsrum som gjorde att alla trängdes och knödde med varandra - kaos. Inte trevligt.
2. Peelingen, bodylotion med mera var inte ordentligt (eller alls) påfyllt. Vi var första gruppen den dagen hur  kan man inte ha personal som tar en runda innan man öppnar och kollar så allt finns? Extremt oproffsigt och så typiskt Sverige, klantig icke serviceminded personal överallt. Blir pinsamt tycker jag när det är ett dyrt och påkostat spa och så struntar man i sådana detaljer
3. Nyckeln gick inte att ha runt foten utan man fick antingen ha den i fickan på badrocken eller i sin lilla korg med handduk och mugg. Detta gjorde att nycklar försvann HELA tiden då alla ständigt tog fel korg eller baddrock, kaos.
 
Aja, skönt var det ändå! Efteråt avslutade vi med en fantastisk lunch på Grill Grotesque, en gryta med torsk, röding, salsiccia, musslor, potatis och jordärtskocka, MUMS!
Jag i det trånga omklädningsrummet.
 

Nyår firades hemma hos Kajsa och Bradley där vi åt och drack gott och sedan släpade oss hem så vi var hemma vid 3 på natten. Ringde taxi och kom fram tillslut men taxijäveln kom aldrig och ringde inte upp heller vilket den skulle så vi fick ta spårvagnen. Mailat ett förbannat kärring-mail till Taxi Göteborg. Tur att spårvagnen gick. Uscj vad jag ogillar dålig eller utebliven service!
Lockade håret på nyår och hade förra årets svarta spetsklänning då jag inte kunde hitta den jag skulle haft i år, den är fortfarande borta...:(
 

På onsdag är den underbara ledigheten slut och mitt nya jobb som chefassistent på Volvo börjar. Nervös och ångestfylld. Spelar liksom ingen roll om jag gillar jobbet eller inte, jag får alltid ångest efter ledighet. Vet inte varför men blir stressad och ledsen typ. Dock ska det bli sjukt spännande att få jobba på Volvo och att allt sker på engelska! Var svårt att hänga med och skriva protokoll på mötena på Samhall ibland trots att det var på svenska, nu ska jag alltså göra samma sak fast möten om teknik på engelska! AH! Manpower ger mig en engelskakurs dock med lite mer affärsengelska, det känns skönt. Jag är ju duktig på engelska men det är skillnad att sitta på en pub och tjöta och att skriva proffsiga protokoll...Oavsett är jag peppad men ändå ledsen att ledigheten är över. Min dröm är nog att bara bli rik (typ lotto eller nåt) och sedan jobba med projekt eller starta eget och jobba med projekt när man känner för det på egna villkor :D Känns så sjukt ibland att man ska jobba 8-17 varje dag resten av livet (eller ja fram tills pension vilket lär bli när man är 75 snarare än 65...). Men måste säga att jag är väldigt stolt över mig själv att jag kammade hem det här jobbet på Volvo - en otrolig möjlighet, kommer lära mig massa och snyggt att ha på CV:et!
 
Sista lediga dagarna ska jag dega så mycket jag bara orkar. Sen är de väl dags att ta sig samman och börja träna igen, har ju fortfarande hälsporre så får egentligen bara simma och cykla enligt läkaren. Jag simmade ju ett år men höll på att kräkas av alla äckel som simmar och spottar och fräser i vattnet, vissa till och med snyter sig i vattnet! SÅ ÄCKLIGT! I duschen stod en tjej och rakade muffen vid bubbelpoolen satt en och filade fötterna, alltså bara massa luffare och skabb! Det var helt enkelt bara att lägga ner, klarar inte sånt. Cykling däremot är absolut ett alternativ, även funderat på Friskis och Svettis eller kickboxning när jag väl får träna igen! Vill känna mig pigg och stark med bättre kondition, vikten skiter jag i.