#Kämpamalmö

Antar att de flesta av er är uppdaterade om gårdagens händelser i Malmö, är ni inte det kan ni ju exempelvis kika här: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19414752.ab
 
Jag blir oerhört illa berörd när jag ser polisen köra över en person med en buss, trampa på människor med sina hästar och piska och slå människor som redan fallit till marken. Åsikterna går isär om det var demonstranter som började kasta saker eller inte - OAVSETT måste man i det här fallet göra en maktanalys där man snabbt inser att oavsett så har polisen övertaget (ingen polis på sjukhus, flera demonstranter på sjukhus) och de faktum att de slår människor från hästarna med vapen som batonger och piskor. Det är TOTALT oacceptabelt och fruktansvärt att se. Nazister har tydligen rätt att stå på gator och torg och vräka ur sig sitt hat men vi andra har även rätt att gå dit och protestera. Det är ingen anordnad demonstration och därför inget olagligt. 
 
Att Sverige 2014 mer påminner om hur det såg ut på 30-talet gör mig ledsen och rädd. Så mycket våld och dessa vidriga högervindar som fullständigt sveper in hela landet, man kan kräkas för mindre. Stackars hästar dessutom, de är tränade för att mota bort människor inte trampa på deras huvuden. Hörde att Svenskarnas äckelparti ska hit idag (stämmer det?) vill gärna demonstrera så klart men vet inte om man vågar. När man i en demokrati inte vet om man vågarf protestera, säga ifrån eller demonstrera, då lever man inte i en demokrati längre. När polisen likt slavar följer order och nästan mördar människor som protesterar mot fascismen- då lever man inte längre i en demokrati. 
 
Det är för jävla sorgligt alltihopa. #kämpamalmö
 
Bild lånad från google.

Nya jobbet

Hej! 
Nu har jag ju inte skrivit på ett tag men jag har inte orkat.
I onsdags började jag ju på mitt nya jobb som Regionsekreterare på Göteborgskontoret på Samhall. Det har varit 3 intensiva dagar minst sagt! Mitt främsta jobb är att föra protokoll på möten men även anordna kundevent, hjälpa till och organisera deras egen gala (ett stort event i oktober), boka konferenser m.m och lite allt i allo. 
 
I torsdags hade vi Regionledningsmöte 9-16 så fick skriva non-stop den dagen! Jag fick dock mycket beröm för mitt protokoll, det var bara några småsaker som fick ändras så de tyckte att det var grymt för att vara första gången. Det svåra är att man bara ska skriva ner det som är viktigt och inte alla diskussioner och åsikter, eftersom jag inte är insatt i bolaget och om vad som är viktigt eller inte så är det ganska svårt. Men man kommer in i det snabbare än vad man tror, jag har till och med fått en ordlista på alla förkortningar de använder (de pratar ofta i förkortningar) så det kommer nog rulla på :)
 
Alla på kontoret är sjukt trevliga i alla fall och jag har fått ett eget rum/kontor vilket är väldigt skönt. Supergott gäng, mycket spännande som väntar - bland annat en del resor runt till de andra kontoren och konferenser så det ska bli kul! Teaterbesök med middag ska vi också gå på, kul!!!
 
Men eftersom allt är så nytt och eftersom det är långa dagar på kontoret så är jag helt slut! :) huvudet bara snurrade igår kväll så var tvungen att lägga mig och sova när jag kom hem från jobbet! Jag ser i alla fall fram mot allt jag kommer att få lära mig under det här halvåret och vad otroligt mycket erfarenheter jag kommer att gå därifrån med! Ser en lysande framtid framför mig :D
 
Mitt kontor..:)
 Fick välkomstblomma :)

Ekonomi

Satt och kollade på Lyxfällan imorse när jag åt frukost och måste säga att jag är så himla glad över min och Johans ekonomi! Vi har absolut inte delad ekonomi för det tycker jag verkar helt vansinnigt (förklara gärna för mig vad som är så bra med det) utan har våra egna konton och delar på kostnaderna. Hyra, el och internet dras från mitt konto sedan räknar jag ihop det och delar på två och så för Johan över sin del. Maten lägger vi 1200 kronor per person på varje månad och 2400 kronor räcker om man handlar smart. Det inkluderar ju dock givetvis inte om vi äter ute eller take away. De pengarna tar vi ut och lägger i vår "matburk" så när man handlar tar man helt enkelt kontanter från burken och på så sätt betalar vi exakt lika mycket.
 
Övriga saker som krogbesök, kläder och andra nöjen står man för själv och jag kan inte tänka mig att ha det på något annat sätt! Johan dillade om att ha delat konto när vi skaffar barn men det vägrar jag! Min gamla kollega hade det så med sin man och varje gång han ville typ shoppa eller ta en öl eller nåt ringde han henne och "frågade om lov", eh? NEJ TACK. Vad jag gör med min lön ska ingen bry sig om så länge man inte skaffar krediter och börjar gå back och behöver vara med i lyxfällan :) Johan lägger massa pengar på skivor, skulle han då be om lov varje gång? Sjukt. Om någon tjänar mindre eller är pank så är det ju klart att vi bjuder varandra om man vill gå ut på krogen eller hitta på någonting, det är ju inte mer med det utan en självklarhet??? Sedan tycker jag det är extremt viktigt att båda är insatta i vad vi har för räkningar osv och det är vi ju. Inte för att vi har speciellt många men ändå. 
 
Igår gick jag på stan och shoppade loss för mitt nya jobb som börjar imorgon. Känns lite nervöst som det alltid gör men håller tummarna för att allt ska gå bra och för att de blir nöjda med mig. Det här jobbet var ju det jag verkligen ville ha så känns så himla bra att jag fick det. Dock kände jag ju redan på intervjun att det gick klockrent så jag "visste" att jag skulle få det. Kommer bli en grym utmaning och ett grymt jobb att ha på sitt CV! :D
 
Idag är det sista dagen som jag är ledig så sitter i pyjamas och vräker mig i soffan, men senare måste jag tvätta :/ Jag skulle ALDRIG kunna vara en hemmafru, jag hatar att diska, tvätta, baka, dammsuga och allt sånt. Det är det värsta som finns. Johan är väl heller inte så förtjust i det så man kan ju inte påstå att vi har världens mest organiserade välstädade hem men vi trivs så kunde inte bry mig mindre. Sen om det kommer besök får man ju fixa till det så klart men skulle aldrig klara att bo i ett perfekt städat hem, i så fall skulle jag behöva anlita en städerska men det är ju liksom inte aktuellt, haha!