#Kämpamalmö

Antar att de flesta av er är uppdaterade om gårdagens händelser i Malmö, är ni inte det kan ni ju exempelvis kika här: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19414752.ab
 
Jag blir oerhört illa berörd när jag ser polisen köra över en person med en buss, trampa på människor med sina hästar och piska och slå människor som redan fallit till marken. Åsikterna går isär om det var demonstranter som började kasta saker eller inte - OAVSETT måste man i det här fallet göra en maktanalys där man snabbt inser att oavsett så har polisen övertaget (ingen polis på sjukhus, flera demonstranter på sjukhus) och de faktum att de slår människor från hästarna med vapen som batonger och piskor. Det är TOTALT oacceptabelt och fruktansvärt att se. Nazister har tydligen rätt att stå på gator och torg och vräka ur sig sitt hat men vi andra har även rätt att gå dit och protestera. Det är ingen anordnad demonstration och därför inget olagligt. 
 
Att Sverige 2014 mer påminner om hur det såg ut på 30-talet gör mig ledsen och rädd. Så mycket våld och dessa vidriga högervindar som fullständigt sveper in hela landet, man kan kräkas för mindre. Stackars hästar dessutom, de är tränade för att mota bort människor inte trampa på deras huvuden. Hörde att Svenskarnas äckelparti ska hit idag (stämmer det?) vill gärna demonstrera så klart men vet inte om man vågar. När man i en demokrati inte vet om man vågarf protestera, säga ifrån eller demonstrera, då lever man inte i en demokrati längre. När polisen likt slavar följer order och nästan mördar människor som protesterar mot fascismen- då lever man inte längre i en demokrati. 
 
Det är för jävla sorgligt alltihopa. #kämpamalmö
 
Bild lånad från google.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: