Efter första veckan på jobbet

Jag är faktiskt helt slut efter första veckan (en å en halv egentligen) på nya jobbet. Man kan tro att chefs- och sektionsassistent är enkelt och att man typ bara skriver protokoll men nej. Detta är det mest utmanande jobb jag haft hittills men jag lär mig också otroligt mycket!
En del av de otroligt många arbetsuppgifterna jag har är:
-Skriva protokoll (på engelska)
-Ansvara för min chefs kalender så att inga möten krockar osv (sjukt svårt eftersom han är på möten flera gånger om dagen hela tiden jämt)
-Ansvara för alla tidsrapporter, se till så att de stämmer mot budget och att alla rapoorterar i tid
-Alla inköp för hela sektion beställer jag
-Hyrbilar, körkortsutbildningar ansvarar jag för plus avdelningsbilen
-Bokar chefens resor vilket innebär att först göra en reseplan, sedan boka, efter resan göra en reseräkning och en uppföljning. Går igenom allas (hela sektionens) reseplaner och godkänna dessa och sedan även gå igenom och se så allas reseräkningar stämmer (typ att momsen är medräknad och står på rätt plats, och att allt är rätt räknat osv)
-skriva ut en massa rapporter varje vecka
-Lägga blanket orders och följa upp dessa vilket jag inte ens kan förklara typ
 
Osv osv osv.(Ovan var ca en tredjedel av det jag gör om ens.)
 
Det som är mest utmanande är att lära sig alla nya datasystem (eller snarare komma ihåg allt), att varje grej har så många steg och moment och att komma ihåg att många saker måste göras på EXAKT rätt dag och datum annars blir budgeten fuckad.
 
Jag har haft fantastisk upplärning och antecknat som en dåre men kan ändå inte låta bli att vara nervös över att jag ska köra solo från och med måndag. Trevliga kollegor dock och en otroligt ödmjuk och snäll chef som sätter hölgsta prio på att hjälpa mig. "Behöver du hjälp så skriv till (vi använder ett chatprogram för att slippa skicka mail hela tiden) mig eller hojta till när du ser mig så kommer du få högsta prioritet med en gång". Känns väldigt tryggt plus att jag har 6 andra assistenter på området som kan hjälpa mig. Vi är 150 pers i "min" byggnad och 5 assistenter i samma hus. De andra två sitter i två andra hus. Volvo området i Lundby är gigantiskt! Tar rätt så lång tid till där jag sitter från att man kommit in genom porten till Volvo, så en nätt liten promenad blir det varje dag :)
 
Hade gärna visat mitt fina skrivbord och min fina plats men det är absolut förbjudet att fotografera så snart man är innanför porten på grund av sekretessen. Jag sitter i ett öppet kontorslandskap fast lite avskärmad vilket är skönt. Föredrar eget rum som jag hade på Samhall där man kunde stänga dörren om sitt kontor. Å andra sidan kommer folk på Volvo att hela tiden gå förbi mig med frågor, reseräkningar och annat så då hade dörren ändå inte kunnat va stängd om jag hade någon. 
 
Det känns bra men utmanande och jag hoppas att jag ska klara av det och inte stressa för mycket. Känns inte som jag har så mycket fritid nu men igår var iaf jag och Johan med och firade Andreas födelsedag på Basqu (?) och Sticky Fingers, vilket var kul. Vi var dock hemma tidigt, typ halv tolv, mest för att jag var så trött från jobbet så jag höll på att somna inne på klubben. Idag ska jag inte göra någonting men imorgon ska jag till Bellevue marknad med Martina, ska bli kul!
 
Nästa vecka kommer jag nog vara helt slut men ska i alla fall träffa Ronja på fredag och dricka öl på någon vansinnig krog på Hisingen. Förväntar mig vansinne.:)
 
Smått tveksam min hos Andreas på förfesten igår :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: